Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@19:08:44 GMT

تصاویری از تنها خورشیدگرفتگی کامل ۲۰۲۱

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۴۵۹۵۳

تصاویری از تنها خورشیدگرفتگی کامل ۲۰۲۱

روز گذشته آخرین و تنها خورشید گرفتگی کامل سال ۲۰۲۱ رخ داد که تنها از قطب جنوب زمین قابل مشاهده بود و به همین دلیل دانشمندان برای دیدن این رویداد نادر به انتهای زمین رفتند و تصاویری از آنچه شاهد بودند را منتشر کرده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، روز گذشته ماه در تنها خورشید گرفتگی کامل سال، از مقابل خورشید گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منظره خیره کننده‌ای بود، اما تنها برای عده کمی قابل مشاهده بود، چرا که تنها در قطب جنوب به صورت کامل قابل مشاهده بود.

مسیر کلی این خورشید گرفتگی کامل، نوار باریکی بود که در آن سایه ماه با سطح زمین تماس پیدا کرد و در قسمتی دورافتاده از قطب جنوب که ناظران انسانی نسبتا کمی می‌توانستند آن را ببینند، روی داد.

این کسوف، اما به صورت جزئی در بخش‌هایی از سنت هلنا، نامیبیا، لسوتو، آفریقای جنوبی، جزایر جورجیای جنوبی و جزایر هاوایی (ساندویچ)، جزایر کروزت، جزایر فالکلند، شیلی، نیوزیلند و استرالیا قابل مشاهده بود.

با این حال، دانشمندان کنجکاوانه برای مشاهده این خورشید گرفتگی به صورت کامل به مناطق خشن قطب جنوب رفتند و تصاویری را که مشاهده می‌کنید، ثبت و منتشر کردند.

اغلب این عکس‌ها توسط عکاسی به نام "فیلیپه تروبا" گرفته شده است که با گروه کوچکی از دانشمندان شیلیایی و آمریکایی، این خورشید گرفتگی را به طور کامل از یخچال "یونیون" در قطب جنوب مشاهده می‌کردند.

مرحله کلی این خورشید گرفتگی حدود دو دقیقه به طول انجامید که زمان گرانبهایی بود که در آن دانشمندان از ماه و خورشید عکس گرفتند تا بر روی هر دو جرم و همچنین اثرات این گونه خورشید گرفتگی‌ها بر روی زمین مطالعه کنند.

طی یک خورشید گرفتگی، ناحیه بیرونی جو خورشید که تاج نامیده می‌شود، می‌تواند توسط دانشمندان در فرصتی نادر برای مطالعه، رصد شود، چرا که به گفته ناسا، معمولاً تاج خورشیدی توسط چهره درخشان خورشید غیرقابل مشاهده می‌شود.

در تصویری که اندکی پس از خورشیدگرفتگی کامل ثبت شده است می‌توانید تاج خورشید را ببینید که از سطح تاریک خورشید بیرون می‌آید.

در یک خورشید گرفتگی، ماه به طور مستقیم بین زمین و خورشید قرار می‌گیرد و سایه آن روی زمین می‌افتد. این هم ترازی که فقط در مرحله "ماه نو" اتفاق می‌افتد، سایه ماه را بر روی بخش کوچکی از زمین می‌اندازد و افرادی که درون این سایه قرار می‌گیرند، خورشید گرفتگی را به صورت کامل می‌بینند. اما کسانی که خارج از آن نوار باریک هستند که طول آن در هر خورشید گرفتگی متفاوت است، می‌توانند خورشید گرفتگی به صورت جزئی تماشاگر باشند.

از آنجا که مدار ماه نسبت به خورشید، کج است، بنابراین خورشید گرفتگی در هر ماه هنگام "ماه نو" رخ نمی‌دهد.

با پیشرفت این خورشید گرفتگی کامل، ماه به تدریج بیشتر و بیشتر، قرص خورشید را پوشاند و تنها یک برش باقی ماند که در اینجا در این عکس دیده می‌شود.

درست پس از لحظه خورشید گرفتگی کامل، نور خورشید از پشت ماه بیرون آمد و این منظره خیره کننده را ایجاد کرد. این رویداد به دلیل شباهت آن به جواهرات به "اثر حلقه الماس" معروف است.

پس از آن نیز ماه به عبور خود از مقابل خورشید ادامه داد و یک هلال از خورشید در معرض دید قرار گرفت.

طی این رویداد همچنین برخی از کشتی‌های تفریحی حامل برخی رصدگران بودند که بتوانند این خورشید گرفتگی را وسط اقیانوس ببینند.

گفتنی است که این رویداد، آخرین خورشید گرفتگی کامل تا سال ۲۰۲۳ بود. در سال ۲۰۲۳ یک خورشید گرفتگی ترکیبی به معنی کسوفی که هم به صورت خورشید گرفتگی حلقوی موسوم به "حلقه آتش" و هم به صورت خورشید گرفتگی کامل از نقاط مختلف زمین قابل مشاهده خواهد بود، رخ خواهد داد. این رویداد در تاریخ ۲۰ آوریل ۲۰۲۳ رخ خواهد داد و از جنوب شرقی اقیانوس آرام و بخش‌هایی از آمریکای جنوبی قابل مشاهده خواهد بود.

اما خورشید گرفتگی جزئی بعدی در تاریخ ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ رخ خواهد داد و از جنوب شرقی اقیانوس آرام و بخش‌هایی از آمریکای جنوبی قابل مشاهده خواهد بود. همچنین خورشید گرفتگی جزئی دیگری در تاریخ ۲۵ اکتبر ۲۰۲۲ رخ خواهد داد که از بخش‌هایی از اروپا، شمال شرق آفریقا، خاور میانه و غرب آسیا قابل مشاهده خواهد بود.

همچنین خورشید گرفتگی "حلقه آتش" بعدی در تاریخ ۱۴ اکتبر ۲۰۲۳ رخ خواهد داد و از آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی قابل مشاهده خواهد بود.

خورشید گرفتگی کامل بعدی نیز در تاریخ هشتم آوریل ۲۰۲۴ رخ خواهد داد که از بخش‌هایی از آمریکای شمالی و آمریکای مرکزی می‌توان آن را به تماشا نشست.

منبع: فرارو

کلیدواژه: خورشید گرفتگی قطب جنوب کسوف قابل مشاهده خواهد خورشید گرفتگی کامل خورشید گرفتگی قابل مشاهده رخ خواهد بخش هایی یک خورشید قطب جنوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۵۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد

ماه هفدهم اردیبهشت به دورترین فاصله از زمین خواهد رسید و کمی کوچک‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه دوشنبه -هفدهم اردیبهشت- به دورترین نقطه در امتداد مدار خود به دور زمین خواهد رسید و کمی کوچک‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد؛ فاصله ماه از زمین متفاوت است، زیرا مدار آن کاملاً دایره‌ای نیست، کمی بیضی شکل است و یک مسیر بیضوی را طی می‌کند؛ همان‌طور که ماه هر ۲۹.۵ روز یک‌بار این مسیر بیضی شکل را به دور زمین طی می‌کند. فاصله آن ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به زمین) و ۴۰۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در اوج (دورترین فاصله از زمین) تغییر می‌کند.

اندازه زاویه‌ای ماه نیز با همان فاکتور بین ۲۹.۴ و ۳۳.۵ دقیقه قوسی متفاوت است و روشنایی آن نیز تغییر می‌کند، البته تشخیص این اتفاق در عمل دشوار است زیرا فازهای آن نیز هم‌زمان در حال تغییر است.

مقارنه ماه و سیاره عطارد

ماه و سیاره عطارد دوشنبه -هفدهم اردیبهشت- در یک راستا قرار می‌گیرند، به طوری که ماه ۲۸ روزه از زاویه سه درجه و ۴۹ دقیقه‌ای جنوب سیاره عطارد عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان قابل مشاهده نخواهد بود، زیرا آن‌ها در طول روز به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهند رسید و زمان سحر نیز بیش از پنج درجه بالاتر از افق نخواهند بود.

ماه در قدر منفی ۹.۴ و سیاره عطارد در قدر ۰.۶ هر دو در صورت فلکی حوت قرار دارند، این دو جرم به قدری از یکدیگر فاصله دارند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل رصد هستند.

ماه در حضیض خورشیدی

چرخش ماهانه ماه به دور زمین باعث می‌‏شود دوشنبه -هفدهم اردیبهشت- به نزدیک‌ترین نقطه از خورشید در فاصله ۱.۰۰۶۷ واحد نجومی از خورشید برسد، این اتفاق تقریباً زمانی رخ می‌دهد که مدار ماه آن را بین خورشید و زمین قرار می‌دهد؛ در لحظه حضیض ماه، زمین در فاصله ۱.۰۰۸۹ واحد نجومی از خورشید و ماه در فاصله ۱.۰۰۶۷ واحد نجومی از خورشید قرار خواهد گرفت، فاصله بین زمین و ماه نیز ۰.۰۰۲۴ واحد نجومی (۳۶۳ هزار کیلومتر) خواهد بود.

کد خبر 750963

دیگر خبرها

  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • وداع تیلور از تشک کشتی؟ حریف یزدانی مربی می‌شود
  • خداحافظی تیلور از تشک کشتی؟ جادوگر مربی می‌شود
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند