Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا از روزنامه دیلی میل، این خورشید گرفتگی روز شنبه چهارم دسامبر (۱۳ آذر)، حدود ساعت ۰۷:۳۳ به وقت گرینویچ (۱۱:۰۳ دقیقه به وقت تهران) برای بینندگان نزدیک لبه قفسه یخی Ronne در قطب جنوب به بیشترین حد خود می رسد.

در حالی که این خورشید گرفتگی ممکن است تا حد زیادی نادیده گرفته شود، اما بینندگان در سایر نقاط نیمکره جنوبی - از جمله بخش هایی از استرالیا، شیلی و نیوزیلند - یک خورشید گرفتگی جزیی را مشاهده خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  خورشید گرفتگی کامل بعدی تا ۸ آوریل ۲۰۲۴ رخ نخواهد داد، اما برخلاف خورشید گرفتگی هفته آینده، به طور گسترده در بخش هایی از کانادا، مکزیک و آمریکا قابل مشاهده خواهد بود.

در همین حال، در اروپا، انتظار نمی رود خورشید گرفتگی کامل در این قرن مشاهده شود.

خورشید گرفتگی زمانی رخ می دهد که ماه از بین زمین و خورشید عبور می کند و بر زمین سایه می اندازد. انواع مختلفی خورشیدگرفتژی وجود دارد، بسته به اینکه چه مقدار از خورشید در یک مکان مشخص برای بیننده پنهان است. برای یک خورشید گرفتگی کامل - زمانی که خورشید به طور موقت توسط ماه برای افرادی که در مرکز سایه ماه هستند کاملاً پوشیده می شود - هر سه اجرام آسمانی باید در یک خط مستقیم باشند.

در خورشید گرفتگی کامل بینندگان می بینند آسمان بسیار تاریک شده است، درست مثل اینکه سپیده دم یا غروب باشد، اما در عین حال ممکن است بتوان تاج خورشید یا جو بیرونی را در اطراف ماه دید. تاج معمولاً توسط چهره درخشان خورشید پوشیده می شود.

ناسا تمهیداتی را برای پخش زنده این رویداد آسمانی از قطب جنوب انجام داده است. این واقعه در یوتیوب و وب‌سایت ناسا به صورت زنده پخش خواهد شد.

ناسا نسبت به نگاه مستقیم به خورشید در هنگام این کسوف هشدار داده است و توصیه می‌کند که در طول این واقعه از عینک‌های مخصوص دید خورشیدی یا مخصوص خورشید گرفتگی استفاده شود.

برچسب‌ها قطب جنوب خورشیدگرفتگی سال ۲۰۲۱ برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قطب جنوب خورشیدگرفتگی سال ۲۰۲۱ قطب جنوب خورشیدگرفتگی سال ۲۰۲۱ برگزیدگان علم خورشید گرفتگی کامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۰۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!

ایتنا - آژانس فضایی آمریکا، ناسا، اعلام کرد برای نخستین بار در تاریخ، موفق به دریافت یک پیام لیزری از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین شده است.
این پیام که از سوی فضاپیمای سایکی ناسا ارسال شده، نشان دهنده موفقیت آمیز بودن آزمایش ارتباطات نوری فضایی در فواصل دور است.

سخنگوی ناسا در این رابطه گفت: دریافت این پیام لیزری از فاصله ۱۴۰ میلیون مایلی زمین یک شاهکار چشمگیر محسوب می‌شود که می‌تواند راه را برای ماموریت‌های آینده به سیاره سرخ هموار کند.

ارتباطات نوری فضایی که به وسیله سیستم "ارتباطات نوری فضای عمیق" (DSOC) ناسا انجام می‌شود، امکان انتقال داده‌ها، اطلاعات علمی پیچیده و تصاویر و ویدیوهای با کیفیت بالا را با سرعت بسیار بالاتر از ارتباطات رادیویی فراهم می‌آورد.

میرا سرینیواسان سرپرست عملیات این پروژه در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا توضیح داد: ما در روز هشتم آوریل حدود ۱۰ دقیقه از داده‌های فضاپیما را از طریق ارتباطات نوری دریافت کردیم که یک نقطه عطف مهم برای این پروژه محسوب می‌شود.

این آزمایش که در دسامبر ۲۰۲۳ آغاز شده بود، در ابتدا داده‌های آزمایشی را با سرعت ۲۶۷ مگابیت در ثانیه منتقل کرد که با سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند قابل مقایسه است. اکنون با افزایش فاصله فضاپیما، سرعت انتقال داده‌ها به ۲۵ مگابیت در ثانیه کاهش یافته است.

مقامات ناسا می‌گویند: اگرچه این سرعت ممکن است کم به نظر برسد اما از هدف پروژه که اثبات امکان‌پذیر شدن ارسال حداقل یک مگابیت در ثانیه بود، بسیار فراتر رفته است.

جایگزینی ارتباطات رادیویی با ارتباطات نوری، انتقال داده در سراسر منظومه شمسی را با ۱۰ تا ۱۰۰ برابر ظرفیت کنونی امکان‌پذیر می‌کند که این امر به همراه پشتیبانی از تجهیزات علمی با وضوح بالاتر، مأموریت‌های اکتشافی انسانی و رباتیک آینده به سیارات دیگر را بهتر میسر می‌سازد.

دیگر خبرها

  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • وداع تیلور از تشک کشتی؟ حریف یزدانی مربی می‌شود
  • خداحافظی تیلور از تشک کشتی؟ جادوگر مربی می‌شود
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود