Web Analytics Made Easy - Statcounter

خورشید گرفتگی از جمله رویدادهای شگفت‌انگیزی است که حتی اگر هر ساله اتفاق بیافتد، باز هم یک منظره نادر محسوب می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بیشتر سال‌های تقویم دارای ۲ خورشیدگرفتگی بوده‌اند و حداکثر تعداد خورشیدگرفتگی که می‌تواند در یک سال رخ دهد ۵ بار است، اما این نادر است. طبق محاسبات ناسا، تنها حدود ۲۵ سال در طول ۵ هزار سال گذشته، ۵ خورشیدگرفتگی داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین باری که این اتفاق افتاد سال ۱۹۳۵ بود و دفعه بعدی در ۲۲۰۶ خواهد بود.

انواع خورشید گرفتگی

۳ نوع اصلی خورشیدگرفتگی وجود دارد: خورشیدگرفتگی کامل، خورشیدگرفتگی جزئی و خورشیدگرفتگی حلقوی علاوه بر این، بک خورشید گرفتگی ترکیبی نیز وجود دارد که به آن گرفتگی کامل حلقوی می‌گویند؛ هنگامی که یک گرفتگی حلقوی به یک گرفتگی کل تغییر می‌کند یا برعکس.

تاریک‌ترین مرحله یک گرفتگی کامل، حلقوی یا ترکیبی فقط از یک منطقه کوچک قابل مشاهده است. هنوز هم خورشید گرفتگی‌ها به جز گرفتگی‌های ترکیبی، نام خود را از حداکثر نقطه گرفتگی می‌گیرند، حتی اگر این نقطه کمتر از یک ثانیه طول بکشد. با این وجود، در واقعیت همه خورشیدگرفتگی‌ها در اکثر مکان‌ها و در بیشتر مدت زمان مانند گرفتگی جزئی خورشیدی به نظر می‌رسند.

چه موقع خورشید گرفتگی رخ می‌دهد؟

خورشیدگرفتگی تنها بر اثر هم‌ترازی زمین، ماه و خورشید در یک زمان رخ می‌دهد و فقط می‌تواند در اطراف ماه نو اتفاق بیفتد، اما این بدان معنا نیست که هر شب ماه گرفتگی یا خورشید گرفتگی داشته باشیم. حتی اگر خورشید گرفتگی هر سال اتفاق بیافتد، باز هم یک منظره نادر محسوب می‌شود، بسیار نادرتر از ماه گرفتگی.

خورشید گرفتگی تنها از مسیری محدود روی زمین قابل مشاهده است، در حالی که یک ماه گرفتگی از هر مکان در سمت شب کره زمین قابل مشاهده است. به طور متوسط، حدود ۳۷۵ سال طول می‌کشد تا یک خورشید گرفتگی کامل دوباره در همان مکان اتفاق بیفتد. در حالی که یک ماه گرفتگی تقریباً در هر ۲.۵ سال یک بار از هر مکان دیده می‌شود.

لینک کوتاه: asriran.com/002xW1

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: خورشیدگرفتگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۴۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ + اینفوگرافیک

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، از امپراتوران روم گرفته تا جان دی. راکفلر که به اولین میلیاردر جهان تبدیل شد، دنیا شاهد زندگی ثروتمندان بسیاری بوده است. اما ثروتمندترین افراد حال حاضر جهان کجا زندگی می کنند؟ اینفوگرافیک زیر، کشورهایی را که بیشترین تعداد میلیاردرها را در سال ۲۰۲۴ در خود جای داده اند را نشان می دهد.

کشورهای دارای بیشترین میلیاردرها در سال ۲۰۲۴

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از روزیاتو، طبق فهرست ثروتمندان جهان Hurun در سال ۲۰۲۴، چین ۸۱۴ میلیاردر دارد که بیشترین تعداد میلیاردرها در جهان است. چین علیرغم حفظ رتبه اول، طی یک سال ۱۵۵ میلیاردر را از دست داد، در حالی که ایالات متحده ۱۰۹ میلیاردر به دست آورد. شکاف بین دو کشور اکنون به ۱۴ میلیاردر کاهش یافته است.

ایالات متحده و چین با هم نزدیک به نیمی از ۳,۲۷۹ میلیاردر جهان را در خود جای داده اند. پس از آنها هند با ۲۷۱ میلیاردر و بریتانیا با ۱۴۶ میلیاردر قرار دارند.

با این حال، در مجموع، کشورهای اروپایی شش کشور از ۱۰ کشور برتر و هشت کشور از ۲۰ کشور برتر با بیشترین تعداد میلیاردرها هستند.

به طور طبیعی، بزرگترین اقتصادهای جهان در تعداد میلیاردرها بیش از حد حضور دارند، زیرا فرصت های بیشتری برای تولید ثروت فراهم می کنند.

سوئیس، سنگاپور و سوئد از این نظر با دیگر کشورها فرق می کنند و تنها یکی از آنها در بین ۲۰ اقتصاد برتر از نظر تولید ناخالص داخلی قرار دارند. تصور می‌شود که هر سه کشور دارای نرخ‌های مالیاتی بالایی هستند که معمولاً برای ثروت اندوزی مفید نیستند. اما برداشت ها می تواند گمراه کننده باشد. به عنوان مثال، سوئد مالیات بر ارث، نرخ ثابت بر عایدی سرمایه و نرخ مالیات شرکتی ۲۱ درصدی ندارد.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902620

دیگر خبرها

  • چهارشنبه مشکوک آزادی
  • نکته جالب در معماری کنگره آمریکا (فیلم)
  • (اینفوگرافیک) خواص بی‌نظیر انجیر برای سلامتی
  • مسئول سابق امنیتی: در رفح خبری از پیروزی کامل نخواهد بود
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • ادعای جالب رضا عنایتی: مثل من پیدا نمی‌شود!
  • علی دایی - پرسپولیس؟ شاید اتفاق بیافتد!
  • کدام کشورها بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ + اینفوگرافیک
  • اینفوگرافیک| پرترددترین فرودگاه‌ های جهان در سال ۲۰۲۴
  • (اینفوگرافیک) کدام کشور‌ها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردر‌های جهان را دارند؟