Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@12:02:41 GMT

جزئیات ماه گرفتگی یا خسوف در ایران

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۵۷۰۵

ماه گرفتگی همزمان از شمال تا جنوب آمریکا، غرب اروپا از جمله انگلیس و شمال آفریقا از ساعت ۲:۳۵ دقیقه بامداد دوشنبه به وقت گرینویچ آغاز و ساعت ۷:۴۵ دقیقه صبح پایان رسید.

به گزارش ایرنا، این پدیده در ایران از بامداد دوشنبه یکم بهمن شروع و به صورت نیم‌سایه (جزئی) قابل مشاهده بود. لحظه ورود ماه به نیم‌سایه زمین ساعت ۰۶ و ۶ دقیقه و ۳۰ ثانیه بامداد یکم بهمن ماه در آسمان ایران خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماه گرفتگی کی آغاز شد؟

ماه در تهران ساعت ۷ و ۱۳ دقیقه صبح دوشنبه غروب می‌کند و حدود ۹ دقیقه از آغاز خسوف را می‌توان مشاهده کرد، زیرا پیش از گرفت کامل ماه با خورشید دیگر قابل رویت نیست.

قرار گرفتن ماه، زمین و خورشید در یک راستا پدیده خسوف یا ماه گرفتگی را رقم می‌زند و وقتی ماه درنزدیک‌ترین نقطه به زمین قرارمی‌گیرد و بزرگتر از اندازه معمول دیده می‌شود لقب 'ابرماه ' می‌گیرد؛ و به این دلیل ماه خونین نامیده می‌شود که قمرزمین را هاله قرمز رنگ فرا می‌گیرد.

خسوف کامل روز دوشنبه ساعت ۲:۳۵ دقیقه بامداد به وقت گرینویج آغاز و ساعت ۷:۴۵ دقیقه بامداد پایان می‌یابد، اما ماه کامل قرمز رنگ در ساعت ۰۵:۱۲ بامداد به وقت گرینویج قابل مشاهده است.

این پدیده که موجب سرخ رنگ دیده شدن سطح ماه می‌شود؛ از عصر یکشنبه تا بامداد دوشنبه در آسمان مناطق عمده‌ای از جهان؛ از جمله کل قاره آمریکا شامل شمال و جنوب آن، انگلیس، گرینلند، ایسلند، ایرلند، نروژ، سوئد، پرتغال، فرانسه و سواحل اسپانیا قابل مشاهده است.

در انگلیس ماه درتمام مدت خسوف بالای خط افق قراردارد.

ماه گرفتگی کامل همچنین در شمال غرب فرانسه و اسپانیا، پرتقال، بخش کوچکی از غرب آفریقا، تقریبا تمامی آمریکای شمال و جنوبی، شرق اقیانوس آرام و شمال شرقی روسیه به وضوح دیده می‌شود.

خسوف بعدی دو سال دیگر

تام کرس/ Tom Kerss ستاره شناس در رصدخانه سلطنتی گرینویچ نیز می‌گوید: خسوف کامل بعدی در فاصله طولانی تری یعنی حوالی ماه مه ۲۰۲۱ روی می‌دهد.

این خسوف در انگلیس ساعت دو و ۳۶ دقیقه بامداد آغاز می‌شود و بهترین زمان برای رصد خسوف کامل ساعت ۵ و ۱۲ دقیقه صبح است زمانی که ماه کامل وارد سایه زمین می‌شود.

به گفته کرس، ماه بین ساعات ۴ و ۴۰ تا ۶ و ۴۵ دقیقه خسوف کامل را تجربه می‌کند بنابراین بیش از یک ساعت زمان برای رصد آن وجود دارد.

آخرین خسوف کلی در ماه ژوئیه ۲۰۱۸ (۳۰ تیر ۹۷) به وقوع پیوست و در بخش‌های زیادی از کره زمین از جمله آسیا، آفریقا، اروپا، جنوب آمریکا و ایران قابل رویت بود. همچنین دو رویداد دیگر ابرماه برای سال پیش رو میلادی پیش بینی می‌شود که در ماه‌های فوریه و مارس روی خواهند داد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ماه گرفتگی نجوم ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۵۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود هیئت حماس به قاهره و آغاز مذاکرات فشرده با میانجیگران مصری

«طاهر النونو» یکی از مقامات حماس و مشاور «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس گفت که هیئتی از اعضای این جنبش امروز (شنبه) وارد مصر شد تا با میانجی‌گران مذاکره در خصوص آتش‌بس غزه را آغاز کند.

به گزارش رویترز، این مقام حماس می‌گوید که جلسات گفت‌وگو با طرف مصری و قطری آغاز شده و حماس با پیشنهادات آنان «با جدیت و مسئولیت کامل» برخورد می‌کند.

مشاور هنیه در ادامه تاکید کرد که هرگونه توافقی باید شامل «پایان کامل و دائمی تجاوز، خروج کامل اشغالگران از نوار غزه، بازگشت بدون محدودیت آوارگان به خانه‌های خود و مبادله واقعی اسرا» باشد. 

یک مقام دیگر فلسطینی که نام او فاش نشده، در خصوص نحوه پیشرفت مذاکرات آتش‌بس کنونی به رویترز گفت: «این بار اوضاع بهتر به نظر می‌رسد، اما حصول توافق بستگی به این دارد که آیا اسرائیل آنچه برای تحقق آن لازم است را ارائه می‌کند یا خیر». 

پیش از این، شبکه الجزیره به نقل از منابع آگاه گزارش داد که در مذاکرات آتش‌بس غزه پیشرفت حاصل شده و یک تیم فنی قطری در حال بررسی جزئیات توافق احتمالی با مصری‌ها هستند. این شبکه اعلام کرد که هر دو گروه میانجی‌ها کلیدی هستند و معمولاً وارد شدن تیم‌های فنی به مسیر مذاکرات نشان می‌دهد که توافق در حال حرکت به سمت جنبه عملیاتی آن است.

مصر در اواخر ماه گذشته با نگرانی از احتمال حمله زمینی رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب غزه که بیش از یک میلیون فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، تلاش مجددی برای احیای مذاکرات انجام داد.

در حال حاضر گفته می‌شود آخرین طرحی که برای آتش‌بس ارائه شده سه مرحله دارد و هر مرحله آن حدودا ۴۰ روز طول خواهد کشید.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل
  • آغاز بیست‌وسومین حراج شمش طلا از ساعت ۱۲ امروز | متقاضیان حداکثر چند شمش می‌توانند خریداری کند؟
  • آغاز بیست‌وسومین حراج شمش طلا از ساعت ۱۲ امروز
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • ورود هیئت حماس به قاهره و آغاز مذاکرات فشرده با میانجیگران مصری
  • ویدیو/ تفاوت ورزش ۱۵ دقیقه‌ای با ورزش ۳۰ دقیقه‌ای روی بدن
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • بازگشایی محورهای مواصلاتی روستاهای بخش کن
  • شهردار: بارش‌های دزفول ۳ برابر بیشتر از پیش بینی هواشناسی بود
  • اطفای حریق انبار ذغال با تلاش و سرعت عمل آتش‌نشانان مشهدی